Τρίτη 20 Μαΐου 2014

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ υπήρξε μια από τις πιο σκληρές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα.
Το όνομα του έμεινε χαραγμένο στις σελίδες της ιστορίας,αφού είναι υπεύθυνος για εκατομμύρια θανάτους και βασανισμούς εχθρών και άμαχων πολιτών.
Υπάρχουν μερικές πτυχές για την προσωπικότητα αυτού του ψυχωτικού ατόμου,που πολλοί δεν γνωρίζουν,μιας και ο ίδιος ο Χίτλερ προτίμησε να τις κρατήσει κρυφές και να αποκαλυφθούν αργότερα με το πέρασμα του χρόνου.
Ας δούμε λοιπόν 10 πράγματα για τον Αδόλφο Χίτλερ.







1.Ο Χίτλερ γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1889 και ήταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά του τελωνειακού Αλοϊσιου Χίτλερ και της ανιψιάς του Κλάρας Πελτσλ η οποία ήταν η τρίτη γυναίκα του.
Το γεγονός αυτό δικαιολογεί πλήρως την φράση που είχε πει ο Χίτλερ για τους πολιτικούς του αντίπαλους το 1930:

"Ποτέ δεν κάνει να μάθουν για τις ρίζες μου και για την οικογένεια μου."


2.Για να συγκαλύψει τα στοιχεία που θα οδηγούσαν τους πολιτικούς του αντίπαλους στην ανακάλυψη της αλήθειας για την καταγωγή του,ο εν λόγω δικτάτορας διέταξε να εκκενωθούν τα χωριά των γονέων και των παππούδων του και να μετατραπούν σε πεδία άσκησης τους στρατού.


3. Επιθυμούσε να σπουδάσει στην σχολή Καλών Τεχνών της Βιέννης,η οποία όμως απέρριψε και τις δύο φορές την αίτηση του λόγω έλλειψης ταλέντου.


4.Ο Χίτλερ υπηρέτησε ως υποδεκανέας στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο όπου και παρασημοφορήθηκε δύο φορές με το παράσημο του Σιδηρούν Σταυρού δεύτερης και πρώτης τάξης.
Παρ΄όλα αυτά δεν απέφυγε τους τραυματισμούς αφού τραυματίστηκε στο πόδι σε μια μάχη στην Γαλλία και έχασε παροδικά την όραση του από αέρια μουστάρδας σε μια μάχη στην Φλάνδρα.
Βέβαια,νεότερες μελέτες βασισμένες στα αρχεία του στρατιωτικού νοσοκομείου όπου θεραπεύτηκε,υποστηρίζουν ότι η παροδική τύφλωση του Φύρερ προήλθε από μια υστερική του αντίδραση για την διαφαινόμενη ήττα της Γερμανίας.


5.O Χίτλερ θα συλληφθεί το 1923 ως εμπλεκόμενος στο "Πραξικόπημα της μπιραρίας".Κατά την διάρκεια της φυλάκισης του θα τελειώσει το βιβλίο του ο "Αγών μου" το οποίο πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον πλανήτη.
Λόγω της συστηματικής του φοροδιαφυγής για τα συγγραφικά του δικαιώματα,έφτασε να οφείλει γύρω στα 405.500 μάρκα,δηλαδή περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ,τα οποία παραγράφηκαν όταν έγινε Καγκελάριος. 


6.Δεν επισκέφθηκε ποτέ ούτε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.


7.Ο Χίτλερ και το ναζιστικό του καθεστώς,ήταν οι πρώτοι που απαγόρευσαν το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.Επίσης υπέβαλλαν τους καπνιστές σε υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του πνεύμονα.


8.Ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος.


9.Ήταν πεπεισμένος ότι οι μάχες κερδίζονται μόνο με μεθόδους γρήγορου πολέμου (blitzkrieg),κάτι που δικαιολογεί απόλυτα την ψύχωση του με τα υπερόπλα.


10.Προτάχθηκε το 1939 για το Νόμπελ Ειρήνης.


Πηγές:wikipedia