Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

10 ενδιαφέροντα πράγματα για τον Steve Jobs

O Steve Jobs υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές της τεχνολογίας.
Εφευρίσκοντας πράγματα που κανένας άλλος δεν μπόρεσε να φανταστεί,η εν λόγω προσωπικότητα έμελλε να μείνει στην ιστορία και να αποτελέσει πρότυπο για πολλούς.
Πέρα από το τεράστιο έργο του,ο Steve Jobs υπήρξε και ενδιαφέρον χαρακτήρας.
Ας δούμε λοιπόν δέκα ενδιαφέροντα πράγματα για την ζωή και το έργο,του ιδρυτή της Apple.





1.O Steve υιοθετήθηκε  από τον Paul και την Clara Jobs.Η βιολογική του μητέρα ήθελε να υιοθετηθεί από ανδρόγυνο το οποίο κατείχε πανεπιστημιακή εκπαίδευση.H Clara και ο Paul δεν είχαν φοιτήσει σε κάποιο πανεπιστήμιο,παρ΄όλα αυτά της υποσχέθηκαν ότι θα τον στείλουν να σπουδάσει.


2.Άφησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές μετά από ένα εξάμηνο.


3.O Steve αναγκαζόταν να κοιμάται στο πάτωμα στο δωμάτιο ενός φίλου του,επιστρέφοντας άδεια μπουκάλια κόκα-κόλας για πέντε λεπτά το καθένα ώστε να μπορέσει να αγοράσει φαγητό.Επίσης περπατούσε εφτά μίλια,μια φορά την εβδομάδα,ώστε να πάρει ένα αξιοπρεπές γεύμα στον ναό Hare Krishna.


4.Πριν ιδρύσει την Apple,δούλεψε μαζί τε τον Steve Wozniak στην Atari,αναπτύσσοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.Η αμοιβή για το έργο τους είχε ορισθεί στα 5.000 δολάρια,παρ'όλα αυτά είπε στον Wozniac ότι θα πάρουν μόνο 700,δίνοντας του τα μισά.



5.Το 1976 ο Jobs,ίδρυσε μαζί με τον Wozniak την Apple Computers.Οι εγκαταστάσεις τους βρισκόταν στο γκαράζ των γονιών του Jobs.



6.Το 1983 ο Jobs προσέλαβε τον John Sculley,τότε πρόεδρο της Pepsi-Cola κάνοντας τον διευθύνων σύμβουλο της Apple.To 1985 o Sculley ήταν εκείνος που απέλυσε τον Jobs από την Apple.


7.Ο Jobs αγόρασε την Pixar για πέντε εκατομμύρια δολάρια και δημιούργησε το Toy Story


8.Είχε κατοχυρώσει πάνω από 300 πατέντες.


9.O Steve Jobs ήταν δυσλεκτικός.


10.Είχε εμμονή με τους τύπους των γραμματοσειρών και την καλλιγραφία.